Церемонія нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за розроблення та впровадження інноваційних технологій.

21 жовтня 2021 року, відбулась урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за розроблення та впровадження інноваційних технологій.

«Для мене велика честь і відповідальність вручати відзнаку найкращим інноваторам, роботи яких мають вагомий вплив на сферу науки та економіки країни та за її межами. Ваші ідеї та продукти досліджень ви змогли реалізувати у кінцевий результат, та показати передовий досвід у своїй сфері. І сьогоднішні відзнаки тому підтвердження», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Премія присуджується щороку за особливі досягнення в розробленні та впровадженні інноваційних технологій у виробництво, а також виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції.

Рішенням Кабінету Міністрів України 17 науковцям присуджено Премію та присвоєно почесне звання лауреата Премії Кабінету Міністрів України за розроблення та впровадження інноваційних технологій.

Розмір Премії у 2021 році становить 333 тисяч гривень кожна.

Відзначено такі роботи:

«Розробка і впровадження відповідальних вузлів роторних машин, що забезпечують екологічну безпеку шкідливих виробництв»;

«Фундаментальні і практичні основи визначення резистентності вірусу імунодефіциту людини до антивірусних препаратів та удосконалення системи епіднагляду за ВІЛ-інфекцією в Україні»;

«Розробка та впровадження інноваційної технології комплексного лікування хворих на рак геніталій».

На завершення зустрічі очільник МОН подякував лауреатам Премії Кабінету Міністрів України за роботу та побажав наступних звершень.

Рішення – https://www.kmu.gov.ua/…/pro-prisudzhennya-premiyi…

Інфо з https://mon.gov.ua/…/sergij-shkarlet-vruchiv-diplomi…