ВІДБУЛАСЬ «НІЧ МОЛОДІЖНОЇ НАУКИ – 2022» В УМОВАХ ВІЙНИ

18 травня 2022 року, за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета Рада молодих учених при МОН традиційно провела в онлайн-форматі науково-популярний захід «Ніч молодіжної науки – 2022» в умовах війни.

Мета заходу – популяризувати наукові здобутки молодих учених, налагодити співпрацю між науковою молоддю, встановити зв’язки з основними стейкхолдерами та партнерами в умовах війни.

«Безмежно вдячний за активну позицію молодих учених, які стоять на захисті наукового фронту України в найскладніший період. Упевнений, що результати стануть фундаментом нової української науки, а спільно з Українським фондом стартапів про інноваційні здобутки знатимуть в усьому світі», – зазначив Сергій Шкарлет.

У заході взяли участь понад 60 молодих учених різних наукових установ та закладів вищої освіти України, які репрезентували результати своїх наукових досягнень. Уперше до зустрічі долучилися зарубіжні вчені з країн Європи та США.

Також, на заході розглянули розмаїття наукових тем – від аграрних наук до лінгвістики!

Проведення таких зустрічей активує діяльність та продовження наукових досліджень молодих учених в умовах війни, а також формує потенціал для повоєнної відбудови країни.