Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему»_громадське обговорення

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему».

Національна електронна науково-інформаційна система «URIS» (Ukrainian Research Information System) функціонуватиме з метою зберігання, аналізу, моніторингу та управління даними про наукову і науково-технічну діяльність працівників українських освітніх та наукових установ.

Впровадження системи URIS спростить доступ до наукової інформації, зменшить кількість бюрократичних процедур та дублювання робіт у процесі складання та перевірки звітної документації для дослідників, адміністраторів та управлінців, покращить представлення результатів вітчизняних досліджень у світовому науковому просторі, полегшить пошук нових ідей та технологій для українських підприємців, сприятиме створенню позитивного іміджу української науки у світі та виникненню нових успішних колаборацій українських вчених з іноземними партнерами.

Проєктом постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему» пропонується затвердити проєкт Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему та проєкт Переліку пріоритетних інформаційних ресурсів Національної електронної науково-інформаційної системи, а також доручити Міністерству освіти і науки України підготувати та затвердити Порядок роботи Національної електронної науково-інформаційної системи.

Проєкт акта розроблено на виконання:

– кроку 616 Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. №276-р;

– завдання (проєкту) 3 напряму 8. Освіта і наука пріоритетних напрямів та завдань (проєктів) цифрової трансформації на період до 2023 року, схвалених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 р. № 365-р.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта просимо надсилати до 10 листопада 2021 року Василенку Андрію Юрійовичу, державному експерту експертної групи з питань цифрової трансформації освіти і науки директорату цифрової трансформації МОН на e-mail: vasylenko@mon.gov.ua.

Інфо з https://mon.gov.ua/…/mon-proponuye-do-gromadskogo…